Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/2014.), glava III. – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu, od članka 57. do članka 79.

Opći uvjeti

Trgovac 
Trgovac je KRIN, d.o.o. Jelašićka 10, 10 090 Zagreb, koji posluje kao maloprodaja pod imenom Digital foto Krin, a putem web shopa pod imenom GIFTERAJ.

Kupac 
Kupac robe web trgovine je onaj koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, plati virmanom (uplatnicom), ili plati pouzećem prilikom dostave.

Slike i opisi 
Slike i pojedinih proizvoda dobiveni su od dobavljača i ne moraju nužno biti identični. Nastojali smo što točnije navesti karakteristike proizvoda. Moguće su razlike u nijansama boja ponuđenih artikala, za što ne snosimo odgovornost. Cijene i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Račun
Račun je dokument s kojim kupac ostvaruje svoja prava.

Cijene

Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u eurima za krajnjeg kupca, s uključenim PDV-om. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Razredi dostavnih troškova navedeni su niže.

AKCIJSKE CIJENE vrijede isključivo u vrijeme akcije. Odgoda slanja ili preuzimanja proizvoda na akciji moguće je isključivo ukoliko su proizvodi plaćeni unaprijed na naš transkacijski račun u zadanom roku.

Za nepreuzete, neplaćene pošiljke i narudžbe po akcijskim cijenama ponovno slanje odnosno isporuka nije moguća po istim cijenama.

Narudžbe

Proizvodi se naručuju putem košarice. Proizvod može naručiti samo registrirani korisnik. U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu. Odluči li kupac otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac najkasnije u roku od 30 dana. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Čim pošaljete vašu narudžbu, od nas ćete dobiti e-mail s potvrdom narudžbe, na e-mail adresu koju ste zapisali.
Kada je pošiljka zapakirana i predana dostavnoj službi, dobit ćete još jedan e-mail s potvrdom o slanju.

Prije nego je pošiljka predana dostavnoj službi, narudžbu možete otkazati u cijelosti ili po stavkama iz narudžbe. Kada dobijete e-mail s potvrdom o slanju pošiljke, jedini način otkazivanja narudžbe je kao da vraćate kupljeni proizvod, prema uvjetima prodaje robe.

Narudžba može biti otkazana i s naše strane zbog različitih razloga (npr. ako nismo zaprimili uplatu Vaše narudžbe unutar 3 dana od dana slanja obavijesti o plaćanju).

Trudimo se održavati dostupnost proizvoda, kako se ne bi dogodilo da nekog proizvoda kojeg ste naručili nema u našem skladištu. No može se povremeno dogoditi da je proizvod prodan dok ga vi naručujete.
U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku te Vam ponuditi opcije čekanja dolaska artikla, zamjene za drugi odgovarajući artikl, ili otkazivanja narudžbe, prema vašoj želji.

Zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

Uvjeti dostave i preuzimanje

Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske.

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda. Uz ukupnu narudžbu bit će naznačena cijena dostave:

 • za iznos narudžbe do 390 kn – cijena dostave 29 kn
 • za iznos narudžbe iznad 390 kn – BESPLATNA DOSTAVA.

Čim pošaljete vašu narudžbu, od nas ćete dobiti e-mail s potvrdom narudžbe.

Kada je pošiljka zapakirana i predana dostavnoj službi, dobit ćete još jedan e-mail s potvrdom o slanju.

Cijeli proces, od narudžbe do trenutka kada preuzimate pošiljku, vjerojatno neće trajati dulje od 5-7 radnih dana. Iznimke će se dogoditi ako ćemo se s vama dogovarati o izmjeni narudžbe ili ako ćete pričekati određene proizvode koje nemamo trenutno u skladištu (takvi proizvodi su rijetki i uz njih je to posebno naznačeno u opisu proizvoda).

Praznici i vikendi ne računaju se u rok dostave.

Dostavna služba

U principu pošiljke šaljemo Hrvatskom poštom. Pošiljka u tom slučaju putuje 1-3 radnih dana unutar Hrvatske, osim na otoke gdje, iz razumljivih razloga, putuje nešto duže. Male pakete šaljemo kao preporučena pisma i oni se dostavljaju u vaš poštanski sandučić. Veće pakete šaljemo kao poštanske pakete i u tom slučaju vam poštar donosi pošiljku na vrata (u radno vrijeme) ili ostavlja obavijest o prispjeću, nakon čega trebate podići pošiljku u najbližem poštanskom uredu.

Za narudžbe vrijednosti iznad 200 kn, možete izabrati između 2 dostavne službe: 1 – Hrvatska pošta, ili 2 – DPD. Cijena dostave je ista, ali na taj način smo vam htjeli omogućiti izbor one dostavne službe s kojom lokalno imate bolja iskustva.

DPD također dostavlja pošiljku u radno vrijeme, a dostavljač vas prije isporuke nazove na telefonski broj kojeg ste nam ostavili pri kupnji ili registraciji. Pošiljka putuje 1 radni dan.

Ako ste odabrali način plaćanja pouzećem, molimo vas da pripremite potreban iznos novaca koje ćete dati poštaru. Ako se dostava obavlja putem Hrvatske pošte, poštar će kao proviziju za novčanu transakciju dodatno naplatiti i proviziju pošte 1,83% na iznos računa ili najmanje 5 kn.

Ako ste odabrali način plaćanja virmanom, rok isporuke počinje teći nakon što zaprimimo obavijest o izvršenoj uplati.

Preuzimanje

 • Ako u roku od 3 radna dana nakon primitka e-maila s potvrdom o slanju ne primite robu ili roba dođe do vas oštećena, molimo da nam to odmah javite kako bismo riješili situaciju.
 • Kod preuzimanja pošiljke, obavezno pregledajte je li pošiljka u ispravnom neoštećenom stanju i samo takvu preuzmite

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi dostave, molimo Vas da nas kontaktirate telefonom na broj 091 120 87 82 radnim danom 10 – 14h, ili e-mailom na: veleprodaja.krin@gmail.com

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti:

Virmanskom uplatom, uplatom u pošti, banci, FINI ili internet bankarstvom

 • Odabirom ovog načina plaćanja, odmah po zaprimanju vaše narudžbe dobit ćete mailom točan iznos i podatke za plaćanje virmanom. Trošak transakcije u vašoj banci ili pošti nije uključen u naš iznos narudžbe.
 • U mailu će se nalaziti svi podaci koje trebate za uplatu: broj računa na koji trebate uplatiti, iznos o kojem je riječ te broj narudžbe. Koristeći osobno internet bankarstvo svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun.
 • Ne koristite li internet bankarstvo, navedeni iznos uplatite na bilo kojem mjestu gdje i inače plaćate svoje račune: u banci, pošti ili Fini.
 • Naručeni artikli su rezervirani tri radna dana. Molimo da svoju uplatu izvršite u tom roku. Ukoliko nakon 3 radna dana na našem žiro računu ne vidimo Vašu uplatu, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.
 • Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na našem računu. Ako je uplata uslijedila nakon roka, a roba je raspoloživa, pokreće se postupak dostave. Ako roba nije raspoloživa, pristupa se povratu uplaćenih sredstava u roku od najviše 15 dana od dana uplate.
 • Naručeno Vam šaljemo tek po primljenoj uplati.

Plaćanje pouzeće

   

   • Nakon zaprimanja vaše narudžbe i utvrđivanja načina dostave, mailom ćemo Vas obavijestiti o iznosu računa i troškovima dostave.

   • Ovako naručene prozvode šaljemo Vam odmah, a naručeno ćete platiti gotovinom dostavljaču prilikom uručenja pošiljke.

   • Ovaj način plaćanja možete izabrati neovisno o službi dostave, i Hrvatska pošta i DPD primaju vašu uplatu kad vam dostavljač donese pošiljku na vrata.  Obje službe dostavljaju u uobičajeno radno vrijeme.

   • Prilikom dostave Hrvatskom poštom i plaćanja pouzećem, poštar će vam naplatiti dodatni iznos kao proviziju za plaćanje računa preko Hrvatske pošte. Taj iznos je 1,83% od iznosa računa ili najmanje 5 kn.

   • Ako ste naručili robu pouzećem i odbili je preuzeti kad dođe do vas, a pošiljka nije oštećena, nećete morati snositi troškove poštarine, no sljedeći put moći ćete naručiti samo uz druge načine plaćanja.

  Preuzimanje robe na prodajnom mjestu

    

    • U slučaju preuzimanja robe na prodajnom mjestu, naručene proizvode nije moguće podići odmah po uplati. Nakon što je uplata vidljiva na računu trgovca kupac prima dodatnu obavijest e-mailom da je njegova roba spremna za preuzimanje i tek od tog trenutka moguće ju je podići.


   Poklon bonovi

     

     • Poklon-bonovi mogu se iskoristiti za kupnju svih artikala u GIFTERAJ web trgovini

     • ​Bonovi se mogu iskoristiti samo jednom. U slučaju da iznos prelazi vrijednost bona, kupac će platiti iznos koji prelazi vrijednost poklon-bona.

     • U slučaju da je vrijednost artikala kupljenih poklon-bonom manja od vrijednosti bona, kupcu se ne vraća razlika.

     • Poklon-bonovi ne mogu se zbrajati. Svaki se naručuje i troši pojedinačno.

     • Osobni poklon-bon ima rok valjanosti 90 dana od kupnje.

     • Bonovi se ne mogu zamijeniti za gotovinu.

     • Poklon-bon ne može se kupiti drugim poklon bonom.

     • Ostali uvjeti kupnje i dostave jednaki su kao i za kupnju drugih artikala.


    Zamjena proizvoda/reklamacije/povrat i pravo na raskid ugovora

    Povrat ili zamjena ispravnih proizvoda po želji kupca

    Nove, nekorištene, neoštećene i neoprane proizvode možete bez obrazloženja vratiti ili zamijeniti u roku od 15 dana od primitka, uz puni povrat uplaćenog novca. Novac vam isplaćujemo kada primimo artikl. Iznos poštarine ne vraćamo.

    Zamjenu ili povrat možete obaviti i u našem prostoru, Prilaz baruna Filipovića 17, Zagreb.

    Reklamacija neispravnog proizvoda

    Sve proizvode možete reklamirati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.
    Nakon što ste već počeli koristiti proizvode i mi ih ne bismo mogli ponovo prodati kao nove, ne možete ih vratiti ili zamijeniti ako su ispravni i funkcionalni.
    No ukoliko se pokaže da isporučeni proizvod ima funkcionalni nedostatak bez obzira što ste pravilno rukovali s njime, možete uložiti reklamaciju na njega, u roku 6 mjeseci od kupnje. Pri reklamaciji proizvoda dužni ste priložiti račun kao dokaz o vremenu kupnje.

    Slobodno nas vezano uz reklamaciju i dodatna pojašnjenja i dogovore kontaktirate telefonom na 091 120 8782 od 10 do 14 h svakog radnog dana (ponedjeljak – petak).

    Reklamaciju ste po zakonu dužni uložiti pisanim putem i to:

      

      • na e-mail adresu veleprodaja.krin@gmail.com  ili

      • kao pismo poslano na adresu KRIN d.o.o. Prilaz baruna Filipovića 17, 10000 Zagreb.

     Potrebno je navesti detaljan opis oštećenja kako bi se olakšala provjera neispravnosti. Priložite račun! Mi smo vam također dužni odgovoriti pisanim putem na vašu navedenu adresu.

     NAPOMENA: zadržavamo pravo procjene o tome što znači “funkcionalni nedostatak” – to je ono što je nastalo greškom proizvođača i otežava vam korištenje proizvoda, a ne obuhvaća nedostatke nastale pogrešnim načinom korištenja, ili ne utječe na korisnost proizvoda. Npr. fizički nedostatak na proizvodu (nedostaje kukica za vješanej na okviru za slike i sl.), ali npr. otkinuta ručka na šalici nakon 10 dana korištenja nije funkcionalni nedostatak.

      

     Nakon što smo se okvirno dogovorili o reklamaciji, pošaljite nam neispravan proizvod. Troškove poštarine u ovom slučaju snosite sami. Proizvodi za reklamaciju koji se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno upakirani u kartonsku ambalažu. Ako je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja u transportu, poštiljka neće biti preuzeta od strane Krin d.o.o., vlasnika web trgovine GIFTERAJ nego će biti vraćene pošiljatelju o njegovom trošku.

     U slučaju reklamacije za koju želite povrat novca nemojte zaboraviti priložiti i ime banke i broj računa na koji želite da Vam povrat novca sjedne.
     Povrat novaca ili zamjenski proizvod, u slučaju ispravne dokumentacije, šalje se unutar 15 dana.a

     Pravo na raskid ugovora

     U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda.

       

       • Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja.

       • Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac za raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

       • Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

       • Za hranu, dodatke prehrani i kozmetiku temeljem Zakona nema povrata!

       • Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

       • Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

      Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam: U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).

      Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.


      Izjava o odgovornosti

      Informacije o proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih razloga. Ne preuzimamo  nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije o proizvodima. Sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati dovoljnim temeljem za donošenje osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.


      Privatnost podataka

      U ime GIFTERAJ web trgovine obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici GIFTERAJ Web Shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


      Rješavanje sporova

      Online rješavanje sporova

      Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

        

        • To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

        • Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

       U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu


       Kupnjom proizvoda kupac prihvaća uvjete poslovanja.